Архив публикаций → Кроманьйонці були хорошими мисливцями і художниками  3-07-2013, 14:36

Головним підсумком історичного періоду 35-11 тисяч років тому стало практичне завершення фізичного і розумового формування людини сучасного типу, якого вчені назвали кроманьонцем - за місцем першої знахідки кісток такої людини в гроті Кро-Маньон (Франція). Близько 800 відкритих в Україні стоянок кроманьйонців свідчать про те, що свої житла, землянки і напівземлянки, вони будували переважно поблизу річок. З'явилася можливість жити осіло, так як вдале полювання забезпечувала плем'я їжею.

Майстри того часу, крім виробів з каменю, навчилися виготовляти собі з кісток і рогів гарпуни, шила, голки і т. д. У загальній складності їх «інструментарій» налічував вже близько 100 типів знарядь праці, а полювання перетворилася з допоміжного в основний вид діяльності . Важливу роль у житті первісних людей відігравала магія. З її допомогою наші пращури зверталися до таємних силам, щоб ті надали допомогу. Розрізняються два види - біла і чорна магія. У наш час найбільшим попитом користується остання, фахівці в цій області можуть позбавити від псування, поліпшити дохід людини та ін Однак треба остерігатися, відвідуйте курси тільки тих чаклунів, яких вам порадили знайомі.

Численні малюнки тварин, зроблені кроманьйонцями (переважно, на кістках і уламках бивнів мамонтів), і виготовлені ними кам'яні статуетки свідчать про неабиякий духовний розвиток людей, що жили на нашій землі в ту епоху.

Але навіть вчені-археологи були вражені, коли знайшли флейту, виготовлену з кістки оленя, і цілий набір ударних музичних інструментів з кісток мамонта, пофарбованих червоною фарбою. Це свідчить про досить високий розумовому і духовному розвитку наших далеких предків. Фахівці навіть спробували відтворити звучання цих найдавніших інструментів.